Pasta jajeczna ze szczypiorkiem – idealna do kanapek i nie tylko

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem - idealna do kanapek i nie tylko

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealny pomysł na pyszne śniadanie, gdzie świetnie komponować będzie się ze świeżym pieczywem. Pastę jajeczną można jeść jednak przy każdej innej okazji i świetnie pasuje również do przekąsek, a z powodzeniem można ją również umieścić na wielkanocnym stole. Pastella jajeczna lisner to idealne rozwiązanie, które jest zdrowe i smaczne.

Pastella jajeczna – z czym jeść?

Pasta jajeczna świetnie komponuje się ze świeżo upieczonymi bagietkami i tostami, ale smakuje również wyśmienicie w sałatkach i dipach. Pastella jajeczna ze szczypiorkiem od Lisner jest wyjątkowo smaczna, a jeśli ktoś ma ochotę to można dodać do niej musztardę, aby jeszcze bardziej poprawić smak pasty. Pasta jajeczna może być podawana osobno obok pieczywa w misce lub bezpośrednio na kanapkę. Dodać można do niej rzodkiewkę, różne rodzaje szynki lub plasterki pomidora. Bardzo ciekawym dodatkiem do pasty jajecznej ze szczypiorkiem może być awokado, które jest niskokaloryczne i może zastąpić majonez.

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka, które są głównym składnikiem pasty jajecznej warto uwzględnić w swojej diecie. Jajka były przez lata niedoceniane, ale obecnie eksperci są zgodni, że spożywanie jaj z umiarem może mieć pozytywny wpływ na ludzki organizm. Bogate są w białko, lecytynę, witaminy A, D, E, K i witaminy z grupy B. Ponadto żółtka jaj zawierają przeciwutleniacze, które zapobiegają rozwojowi niektórych rodzajów nowotworów.

Pasta jajeczna z szczypiorkiem lub z innymi warzywami to świetny sposób na zwiększenie ilości warzyw w diecie. Szczególnie dzieci, które nie zawsze lubią spożywać warzywa, mogą w ten sposób dodać nieco zdrowych warzyw do swojego jadłospisu. Idealny jako dodatek do pasty jajecznej, szczypiorek jest doskonałym dodatkiem do jajek i świetnie smakuje na kanapce w towarzystwie, chociażby pomidora.